ריזוטו בלי שמנת! מעדשים ושעועית מש
קטניות הן אחד המתנות שיש לנו בטבע. הן מפוצצות ברכיבי תזונה מדהימים- לרבות ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים (כל התרכובות הנ"ל חשובות מאוד לתפקוד גוף האדם).
אחוז החלבון בקטניות גבוה ביחס לפחמימות אחרות, אך הן עדיין פחמימה מורכבת (העשירה בחלבון).
אני ממליצה להנביט את הקטניות לפני. תהליך ההנבטה גורם לקטניות להיספג בצורה טובה יותר בגוף, וכן מונע את תופעות מערכת העיכול שהקטניות גורמות לאנשים רבים.
משרד הבריאות ממליץ לצרוך על בסיס יומי קטניות, מה שרוב האנשים לא מיישמים כלל.
אז הנה- אני באה לעזור לכם ליישם את המלצת משרד הבריאות-
תבשיל ריזוטו עדשים שחורות ושעועית מש.
תבשיל מושלם. מנת פחמימה מהממת עשירה בכל רכיבי התזונה האפשריים.
תנסו להכין לצהריים לפעמים במקום פסטה/ אורז ותראו איך רמת השובע שלכם תגיע מהר יותר.