עוגת ביסקוויטים קלאסית

עוגה שכולם אוהבים. אי אפשר לטעות איתה!
ואם אפשר לשמור על הטעם המוכר והאהוב בדיוק, ורק להוריד את אחוזי השומן, להעלות משמעותית את כמות החלבון ואת הביסקוויטים להשאיר כמו שהם (איזון זה שם המשחק) אז למה לא בעצם?
זאת עוגת ביסקוויטים קלאסית בטעם עשיר שלא נופל מעוגה עם שמנת מתוקה.

מה צריך
  • גביע גבינת ריקוטה למריחה 5%
  • גביע גבינת שמנת ניו יורק 5%
  • גביע יוגורט פרו וניל
  • 3 כפות פודינג אינסטנט וניל
  • 3 כפול מייפל טהור
  • חלב שיבולת שועל (אפשר גם חלב רגיל/סויה/ שקדים)
  • ביסקווטים קלאסיים, פתיבר (12 יחידות)
  • סילאן
איך מכינים
  • נערבב את כל החומרים בקערה (חוץ מהביסקוויטים), עד לקבלת מרקם אחיד.
  • ניקח תבנית אינגליש קייק, נשים נייר אפיה ונתחיל ביצירת השכבות. נתבול כל ביסקוויט בחלב, ניצור שכבה ראשונה של ביסקוויטים ומעליה שכבת קרם.
  • נחזור על הפעולה- עד שנסיים את הקרם, כלומר 2 שכבות ביסקוויטים ו-2 שכבות קרם סך הכל.
  • נפורר מעט ביסקוויטים מעל הקרם, נכסה ונכניס למקפיא לשעתיים.
  • נוציא מהמקפיא, נהפוך את העוגה, נוציא את נייר האפיה ונעביר לצלחת.
  • נזלף מעל סילאן.
  • נשמור במקרר!
קצת ערכים

לכל העוגה 1150 קלוריות בלבד, ו50 גרם חלבון!
בחיתוך ל10 חתיכות, כל חתיכה תכיל 115 קלוריות ו5 גרם

אהבתם? שתפו!

עוד רעבים?
image0 (2)
נאגטס טופו תירס
נאגטס תירס חלבון, אפוי, ממרכיבי סופר בלבד. מטורף.
למתכון המלא
IMG_7318
פיצה פרו
פיצה לעצלנים. בצק מ-3 מרכיבים בסיסיים ביותר, טעם מפנק ועשיר בחלבון! זאת הפיצה הכי קלה שהכנתי בחיים! וברור...
למתכון המלא
IMG_6093
לביבות דלעת
לביבות אפויות לחנוכה- אבל לא מתפוח אדמה. ולא, לא בגלל שתפוח אדמה זה ״אסור״ כמו שהרבה חושבים, אלא בגלל...
למתכון המלא