המבורגר סגול צמחוני

אז אני צמחונית כבר יותר מ10 שנים, ואף פעם לא משעמם לי כי אני מגוונת את התפריט שלי!
ההמבורגר הזה מורכב מסלק וטופו, שני מרכיבים סופר בריאים.
מצד אחד הסלק תורם נוגדי חימצון, ומצד שני הטופו תורם את החלבון.
בקיצור- המבורגר בגרסה הבריאה והצמחונית.

מה צריך
  • קוביית טופו במרקם קשה (חבילה של 300 גרם)
  • חבילת סלק מבושל ומקולף בוואקום (500 גרם)
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1 ביצה
  • 1/4 צרור כוסברה/ פטרוזיליה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 וחצי כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית טימין
איך מכינים
  • נגרד את קוביית הטופו בפומפיה (על החלק הגס)
  • נגרד את כל הסלקים בפומפיה (על החלק הגס)
  • נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב עד קבלת תערובת אחידה לגמרי.
  • נשמן תבנית עם שמן זית.
  • ניצור קציצות בקוטר של כ- 6 ס”מ ובגובה 2 ס”מ.
  • נרסס מעל שמן זית.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-40 דקות.
קצת ערכים

יצאו לי 12 המבורגרים.
בכל המבורגר יש 95 קלוריות ו7 גרם חלבון

אהבתם? שתפו!

עוד רעבים?
image0 (2)
נאגטס טופו תירס
נאגטס תירס חלבון, אפוי, ממרכיבי סופר בלבד. מטורף.
למתכון המלא
IMG_7318
פיצה פרו
פיצה לעצלנים. בצק מ-3 מרכיבים בסיסיים ביותר, טעם מפנק ועשיר בחלבון! זאת הפיצה הכי קלה שהכנתי בחיים! וברור...
למתכון המלא
IMG_6093
לביבות דלעת
לביבות אפויות לחנוכה- אבל לא מתפוח אדמה. ולא, לא בגלל שתפוח אדמה זה ״אסור״ כמו שהרבה חושבים, אלא בגלל...
למתכון המלא