ריזוטו טבעוני ללא שמנת

ריזוטו בלי שמנת! מעדשים ושעועית מש
קטניות הן אחד המתנות שיש לנו בטבע. הן מפוצצות ברכיבי תזונה מדהימים- לרבות ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים (כל התרכובות הנ"ל חשובות מאוד לתפקוד גוף האדם).

אחוז החלבון בקטניות גבוה ביחס לפחמימות אחרות, אך הן עדיין פחמימה מורכבת (העשירה בחלבון).

אני ממליצה להנביט את הקטניות לפני. תהליך ההנבטה גורם לקטניות להיספג בצורה טובה יותר בגוף, וכן מונע את תופעות מערכת העיכול שהקטניות גורמות לאנשים רבים.

משרד הבריאות ממליץ לצרוך על בסיס יומי קטניות, מה שרוב האנשים לא מיישמים כלל.

אז הנה- אני באה לעזור לכם ליישם את המלצת משרד הבריאות-

תבשיל ריזוטו עדשים שחורות ושעועית מש.

תבשיל מושלם. מנת פחמימה מהממת עשירה בכל רכיבי התזונה האפשריים.

תנסו להכין לצהריים לפעמים במקום פסטה/ אורז ותראו איך רמת השובע שלכם תגיע מהר יותר.

מה צריך
  •  חצי כוס שעועית מש
  •  חצי כוס עדשים שחורות
    רצוי להנביט לפני אבל לא חובה
  • 4 פטריות גדולות חתוכות לקוביות
  • בצל סגול חתוך לקוביות
  • פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה מעט כורכום

 

איך מכינים
  • לטגן את הבצל עד שמזהיב.
  • להוסיף את הפטריות ולטגן דקה נוספת.
  • להוסיף את העדשים והשעועית מש ולהמשיך לטגן עוד כשתי דקות.
  • להוסיף את הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים.
  •  להוסיף ¾1 כוס מים רותחים.
  • לבשל על אש קטנה עד שכל המים מתאדים.

 

אתם חייבים לנסות!

דרך מושלמת להעשרת התפריט היומי שלכם.

אהבתם? שתפו!

עוד רעבים?
image0 (2)
נאגטס טופו תירס
נאגטס תירס חלבון, אפוי, ממרכיבי סופר בלבד. מטורף.
למתכון המלא
IMG_7318
פיצה פרו
פיצה לעצלנים. בצק מ-3 מרכיבים בסיסיים ביותר, טעם מפנק ועשיר בחלבון! זאת הפיצה הכי קלה שהכנתי בחיים! וברור...
למתכון המלא
IMG_6093
לביבות דלעת
לביבות אפויות לחנוכה- אבל לא מתפוח אדמה. ולא, לא בגלל שתפוח אדמה זה ״אסור״ כמו שהרבה חושבים, אלא בגלל...
למתכון המלא