תבשיל בורגול ירקות

לפחמימות נוצר שם רע, אבל באמת שאין לזה סיבה!
פחמימה היא מאקרונוטריינט שתורם לנו לתחושת השובע. המוח שלנו צריך פחמימות ובכלל פחמימות הן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף.
תמיד נעדיף לאכול פחמימות מורכבות- וכך נרוויח את כל היתרונות הבריאותיים (יותר ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים)
בורגול נחשב לפחמימה מורכבת, ומכלל הדגנים הוא גם יחסית דל בקלוריות!
אם אתם מחפשים לאכול יותר נפח על פחות קלוריות, בורגול הוא ההתמכרות הבאה שלכם.

מה צריך
  • 1 כוס בורגול שטוף ומסונן
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 3 פטריות חתוכות לקוביות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 1 עלה של סלרי כולל עלים קצוץ דק
  • 1/4 צרור כוסברה/ פטרוזליה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית תבלין ספייסי
איך מכינים
  • נשים בסיר שמן זית ונטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
  • נוסיף גזר וסלרי, נערבב, נכסה ונאדה כ- 5 דקות.
  • נוסיף את הפטריות והקישוא, נערבב ונאדה עוד כ5 דקות.
  • נוסיף את התבלינים ואת הבורגול.
  • נשפוך 2 כוסות מים רותחים ואת הכוסברה.
  • נכסה את הסיר ונבשל על אש קטנה 20 דקות!

אהבתם? שתפו!

עוד רעבים?
image0 (2)
נאגטס טופו תירס
נאגטס תירס חלבון, אפוי, ממרכיבי סופר בלבד. מטורף.
למתכון המלא
IMG_7318
פיצה פרו
פיצה לעצלנים. בצק מ-3 מרכיבים בסיסיים ביותר, טעם מפנק ועשיר בחלבון! זאת הפיצה הכי קלה שהכנתי בחיים! וברור...
למתכון המלא
IMG_6093
לביבות דלעת
לביבות אפויות לחנוכה- אבל לא מתפוח אדמה. ולא, לא בגלל שתפוח אדמה זה ״אסור״ כמו שהרבה חושבים, אלא בגלל...
למתכון המלא