פירות יער ונוגדי חימצון

כותבת לכם בזמן הטיול שלי בניו יורק.

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם בטיולים בחו"ל- הוא להיכנס לסופרים מקומיים בכלל, ובניו יורק בפרט לסופרים כמו WHOLE FOODS או TRADER JOE'S  ולקנות לי מלא פירות יער- מכל הסוגים.

יש יותר טעים מפירות יער? אין!

ובארץ- בואו נודה באמת, קופסת ריבוע קטנה של אוכמניות בלי טעם עולה 30 שקלים.

כמובן שאפשר ורצוי לצרוך פירות יער קפואים בארץ, הם גם יותר זולים ועדיין שומרים על הרכיבים התזונתיים (הם עוברים ישר מהשדה להקפאה, ובהקפאה הכל נשמר).

ובנוסף לטעם הממכר של פירות היער, הם נחשבים לסופר פוד ומכילים רכיבים תזונתיים מדהימים. הם גם דלים בקלוריות, ואפילו מתאימים לסובלים ממעי רגיש ונמצאים במזונות המותרים בדיאטת FODMAP (דיאטה לסובלים ממעי רגיש, שבין היתר מתקשים לאכול מזונות שעשירים בפחמימות מסוימות ונמצאים בהרבה מהפירות).

בקיצור- פירות יער הם אחת המתנות שהטבע מציע.

אז למה כדאי לאכול פירות יער?

על הכל נדבר כאן!

  • עשירים בנוגדי חמצון-

נוגדי חמצון חשובים למניעת מחלות כרוניות ומונעים הזדקנות מואצת של תאי הגוף. פירות היער עשירים במיוחד בנוגד החמצון אנתוציאנין, הנמצא בצבעים הסגולים של פירות היער.

ומה הם בכלל נוגדי חמצון?

נוגדי חמצון הם חומרים שגם מיוצרים בגוף באופן טבעי, וגם מגיעים מהמזון- ויש להם מטרה מרכזית וחשובה, והיא הגנה על הגוף תהליך לא רצוי: תהליך החמצון, שבמהלכו מולקולות שונות בגוף משתנות באספקט שלילי.

ומי הן אותן מולקולות שגורמות לתהליך החמצון הלא רצוי?

הן נקראות רדיקלים חופשיים.

הרדיקלים החופשיים נוצרים בגוף שלנו באופן טבעי וגם במזון שאנו אוכלים- בין היתר במזון מטוגן, אלכוהול, עשן טבק, חומרים הדברה, מזהמי אוויר ורבים אחרים.

מתי מתחילה הבעיה?

שנוצר חוסר איזון בין כמות הרדיקלים החופשיים לבין כמות נוגדי החימצון.

אם היחס הוא לטובת הרדיקלים החופשיים, הם יחמצנו ויתקפו מולקולות שונות בגוף ויגרמו להרס של תאים וכתוצאה מכך למחלות שונות.

אם היחס היה לטובת נוגדי החמצון- אז המצב לא היה קורה.

נוגד החמצון נקשר לרדיקל החופשי, מתחמצן בעצמו במקום תאי הגוף- וגם מונע את הנזק לתאי הגוף. מה שהרדיקל בעצם רצה לעשות לתאי הגוף, הוא עושה לנוגד החמצון. המשמעות היא עצומה ואדירה- נוגדי החמצון יכולים להפחית ואף למנוע חלק מהנזקים הנ"ל.

וכאן אנחנו נכנסים לתמונה-

תפקידנו לדאוג לכך שאנו צורכים  מספיק נוגדי חימצון מהתזונה, כדי שנוכל "לטפל" בכמה שיותר רדיקלים חופשיים, ובכך נוכל למנוע התפתחות של בעיות בריאותיות רבות.

זה בידיים שלנו!

עוד מיתרונות פירות היער:

  • מכילים ערך תזונתי גבוה ביחס לערך הקלורי הנמוך-

עשירים בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון, וכל זאת עם ערך קלורי יחסית נמוך (בממוצע 60 קלוריות ל-100 גרם).

מה שהופך את פירות היער לנשנוש מדהים גם בעת תהליכי ירידה במשקל.

  • מסייעים לפעילות מערכת העיכול:

פירות היער עשירים ברכיבים פרה- ביוטיים, שיכולים לשפר את תפקוד מערכת העיכול ומניעת מחלות מעיים.

פרה– ביוטיקה היא המזון של החיידקים הפרו ביוטיים- כלומר החיידקים הידידותיים החיים במערכת העיכול שלנו שחשובים בין היתר לספיגת חומרי מזון יעילה (כמו ויטמינים ומינרלים), ניזונים מהפרה ביוטיקה הנמצאת בפירות היער!

 

 מקווה שאתם אוהבים כמוני פירות יער, וגם בארץ אוכלים פירות יער (לפחות קפואים).

ואם אתם כבר בחופשה- אז לא לשכוח להיכנס לסופר ולהנות מהטעם, השפע ומהיתרונות שהם מציעים.

תהנו!

אהבתם? שתפו!

מוזמנים לקרוא עוד
Neutral Minimalist Quote Instagram Story (3)
צום יום כיפור
צום יום כיפור. כל שנה, התקופה המיוחדת הזאת של השנה מגיעה הרבה יותר מהר ממה שאנו מצפים. ובכל שנה מחדש-...
לפוסט המלא
Power pilateS
חכמים בסופר
"אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה" (ז'אן אנתלם ברייה-סברין, אחד מאבי הגסטרונומיה) בפוסט...
לפוסט המלא
Neutral Minimalist Quote Instagram Story (2)
ויטמינים
ויטמינים הם מיקרו-נוטריינטים אשר הגוף לא יודע לייצר בעצמו, והוא צריך לקבל אותם מהתזונה. בפוסט הזה נדבר...
לפוסט המלא